Duurzaamheid

De natuur van Schouwen-Duiveland vormt de inspiratiebron van Buitenplaats Oudendijke. De dynamiek van de seizoenen bepaalt het tempo, de kleuren van de natuurlijke omgeving maken de sfeer. Buitenplaats Oudendijke is genieten van wat de natuur te bieden heeft. Hier leeft u letterlijk in het landschap.

Sfeerfoto

Luxe en comfort

Op Buitenplaats Oudendijke gaan luxe en comfort hand in hand met duurzaamheid. De woningen zijn goed geïsoleerd en zijn gemaakt van duurzame materialen. Een eco-green box thermostaat levert een aanzienlijke energiebesparing op en zorgt er tegelijk voor dat u in de koudere maanden in een warm chalet aankomt. Zonnepanelen wekken een groot deel van de benodigde energie op en afval zamelen we gescheiden in. Zowel het terrein als de chalets worden verlicht met energiezuinige LED verlichting.

The Green Key

Buitenplaats Oudendijke doet meer voor het milieu dan de wet- en regelgeving verlangt. Om dat duidelijk te maken zijn we bezig het Green Key certificaat te behalen. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), en zorg voor milieu en natuur in de omgeving van het bedrijf.

Palenrij met fiets

Hier leef je letterlijk in de natuur

De natuur van Schouwen-Duiveland vormt de inspiratiebron van Buitenplaats Oudendijke. 

De dynamiek van de seizoenen bepaalt het tempo, de kleuren van de natuurlijke omgeving maken de sfeer. Buitenplaats Oudendijke is genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Afval

Op Buitenplaats Oudendijke zamelen we afval gescheiden in. Zo zijn er bakken voor papier, glas, plastic, groen- en restafval. Daarnaast zamelen we metalen en flessendoppen (receptie) apart in. We gebruiken grote ondergrondse containers om het aantal verkeersbewegingen te beperken.

Zonne-energie

Op Buitenplaats Oudendijke wekken we onze eigen energie op. Met 144 zonnepanelen kunnen we zo rond de 33.000 kWh per jaar opwekken. De bijbehorende CO2 (equivalenten) reductie bedraagt 11.500 kg per jaar.