Oude dorpen en steden

Zeeland kent vele historische dorpen en havens. Je kunt er heerlijk wandelen langs eeuwenoude huizen. Veel van deze plaatsen hebben een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.  

Zierikzee

Op 15 minuten rijden van Buitenplaats Oudendijke ligt monumentenstad Zierikzee. Deze kleine stad met tienduizend inwoners heeft nog een middeleeuws stratenplan. De stad Zierikzee lag op de handelsroute tussen de zuidelijke en noordelijke Nederlanden. De grootste bloeiperiode waren de middeleeuwen. Je kunt heerlijk wandelen door de slingerende straatjes.

Zierikzee Havenpark

Veere

Veere is in de 12e of 13e eeuw ontstaan uit het gehucht Kampvere. Doordat het in 1541 de stapelplaats van Schotse wol in de Nederlanden werd, kwam de plaats tot grote bloei. Het leidde tot een Schotse kolonie in de havenstad: 10% van de bevolking was toen Schots. In 1795 eindigde deze periode en werd Veere een arme vissershaven in plaats van een handelsstad.  

Burgh-Haamstede

De dorpen Burgh en Haamstede zijn aan elkaar gegroeid tot Burgh-Haamstede. In het dorp vind je Slot Haamstede wat stamt uit de 13e eeuw. Het kasteel is van natuurmonumenten met een schitterend bos er omheen. Er zijn regelmatig excursies in het bos en het kasteel. Meer informatie over de excursies aan Slot Haamstede vind  hier.

Slot Haamstede in Burgh-Haamstede