Verse groente en bloemen

Pluk de seizoensgroenten en mooie bloemen

Er is een grote groententuin op Buitenplaats Oudendijke waar je in het het seizoen gratis je eigen groenten kunt plukken. Weet je niet wat vanavond weer eens te eten dan is zelf oogsten superleuk. Want in plaats van hele planten te oogsten, pluk je je maaltijden bij elkaar.

Heb je zin in een salade? Loop met een bakje de tuin in en pluk van je slaplantjes wat blaadjes bij elkaar. De kropjes laat je staan om verder door te groeien. Oogst een uitje, knip wat verse kruiden, pluk wat tomaatjes als die al rijp zijn, een komkommertje…

Worteltjes bijvoorbeeld? Pluk wat je nodig hebt en oogst de grootste exemplaren en laat de kleinere lekker doorgroeien.

Of als je ’s middags in plaats van een saai broodje kaas "een broodje gezond" wilt eten, dan loop je gewoon even de tuin in en pluk je wat je lekker vindt.

’s Middags een kopje verse muntthee? Gewoon even de tuin inlopen en wat blaadjes munt plukken. Een takje citroenmelisse erbij voor de afwisseling. Genieten maar!

verse groente

Wat ga je plukken?

Aan de rand van het park liggen een bloemen-pluk-tuin en een groentetuin.

Pluk hier je groenten en kruiden om lekker mee te koken! Je kunt natuurlijk ook je chalet opfleuren met een zelf geplukt boeket.

Gebruik van de tuinen is gratis voor gasten.

 

Bloemen

Wat is er nu leuker dan samen met je kind een vrolijke bos bloemen te plukken? Het is dubbel buiten genieten: dwalen tussen alle geuren en kleuren van de bloemen, kruiden én je kunt er naar hartelust een mooi veldboeket of bosje kruiden bij elkaar sprokkelen. Tijdens je verblijf genieten van een pluktuin van bloemen, hoe fijn is dat?

En voor de kinderen is er een leuke speurfotokaart bij de receptie van de Buitenplaats Oudendijke gratis verkrijgbaar. En wat zie je? Een kokkel, koolwitje of kokmeeuw?