Verse groente en bloemen

Pluk de seizoensgroenten en mooie bloemen

Er is een grote groententuin op Buitenplaats Oudendijke waar je in het het seizoen gratis je eigen groenten kunt plukken. Weet je niet wat je vanavond weer eens zult eten dan is zelf oogsten superleuk. Want in plaats van hele planten te oogsten, pluk je je maaltijd bij elkaar.

Heb je zin in een salade? Loop met een bakje de tuin in en pluk van de slaplantjes wat blaadjes bij elkaar. De kropjes laat je staan om verder door te groeien. Oogst een uitje, knip wat verse kruiden, pluk wat tomaatjes als die al rijp zijn of een komkommertje…

Worteltjes bijvoorbeeld? Pluk wat je nodig hebt, oogst de grootste exemplaren en laat de kleinere lekker doorgroeien.

Of als je ’s middags in plaats van een saai broodje kaas "een broodje gezond" wilt eten, dan loop je gewoon even de tuin in en pluk je wat je lekker vindt.

’s Middags een kopje verse muntthee? Gewoon even de tuin inlopen en wat blaadjes munt plukken. Een takje citroenmelisse erbij voor de afwisseling. Genieten maar!

verse groente

Wat ga je plukken?

Aan de rand van het park, langs de akker, liggen een bloemen-pluk-tuin en een groententuin.

Pluk hier je groenten en kruiden om lekker mee te koken! Je kunt natuurlijk ook je chalet opfleuren met een zelf geplukt boeket.

Gebruik van de tuinen is gratis voor onze gasten.

 

Bloemen

Wat is er nu leuker dan samen met je kind een vrolijke bos bloemen te plukken? Het is dubbel buiten genieten: dwalen tussen alle geuren en kleuren van de bloemen, kruiden én je kunt er naar hartelust een mooi veldboeket of bosje kruiden bij elkaar sprokkelen. Tijdens je verblijf genieten van een zelfgeplukt boeket hoe fijn is dat?