Strand Noordzee

De stranden aan de Noordzee-kust van Schouwen-Duiveland zijn heel populair. Ze zijn breed en schoon en het zeewater is er fris en helder. De vele gezellige strandpaviljoens zijn het gehele jaar geopend en er is ruime parkeergelegenheid. Het 21 kilometer lange strand van Schouwen-Duiveland is opgedeeld in verschillende strandtypes. Hierna vind je enkele stranden nabij Buitenplaats Oudendijke in Ellemeet. 
Wil je informatie over alle 23 strandovergangen en bekijken welke voorzieningen er op dat deel van het strand aanwezig zijn, welke regels daar gelden, en wat er wel of niet mag kijk dan hier. 

Renesse zeehonden

Renesse

De badplaats Renesse is internationaal bekend. En dat is niet voor niets want je kunt er uitstekend winkelen, flaneren of een terrasje pakken. Er zijn maar liefs 6 strandopgangen met totaal 17 km strand. 
Enkele keren per jaar worden hier zeehonden vrijgelaten die na ziekte zijn aangesterkt.

Strandpaviljoen Corazon

Strandovergang Ellemeet

In 10 minuten fiets je via het dorp Ellemeet en de Nieuwe Weg naar de strandovergang van Corazon aan de Rampweg. Vanaf de gratis fietsenstalling loop je over het duinpad naar het strand. Hier kun je heerlijk zonnen en zwemmen en omdat de zee hier eindigt in een kleine baai is de branding vrij rustig. Strandpaviljoen Corazon heeft een geweldig terras en je kunt hier heerlijk lunchen en dineren, of gewoon met een drankje van het uitzicht genieten.

Perry's

Brouwersdam Perry's

Het Noordzeestrand aan de Brouwersdam heeft zeer ruime en bovendien gratis parkeergelegenheid. Uiteraard is het ook op de fiets goed bereikbaar vanaf Buitenplaats Oudendijke. Je fietst linksaf het terrein af, over het viaduct en slaat in het dorp Ellemeet rechtsaf. Rechtdoor over de pinda-rotonde en je rijdt dan op de Brouwersdam naar het strand. Fietsafstand is ongeveer 10 minuten.
Eten en drinken doe je hier o.a. bij Beachclub Perry's.   

Foto: beachclubperrys.nl

Natural High

Brouwersdam Natural High

Rijd je de Brouwersdam verder af naar het noorden dan kom je bij Beachclub Natural High, Strandclub Zee en Strandpaviljoen Brouw. Het strand is hier enkele honderden meters breed. Hier wordt veel ge-kitesurft en ge-kite. Bereikbaar per auto in 10 minuten of per fiets in een half uur. 

Foto: natural-high.nl