Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is ontstaan doordat de Brouwersdam (1971) en Grevelingendam (1965) zijn aangelegd. Het is het grootste zoutwatermeer van West-Europa en ligt op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Het is populair bij watersporters en natuurliefhebbers.
In de Grevelingen beheert Staatsbosbeheer diverse natuur- en recreatiegebieden. Informatie hierover vind je hier.  

Krabben vangen

Op 10 minuten fietsen van Buitenplaats Oudendijke ligt 't Koepeltje, een strandje aan het Grevelingenmeer. Kinderen vermaken zich hier met krabben vangen, schaaldieren zoeken of vissen. Het waterklimrek is een populaire attractie. Gratis toegang.

Tauchen

De duikplaatsen aan het Grevelingenmeer zijn populair bij Nederlanders, Duitsers en Belgen. Dit komt door het aantrekkelijke water (stilstaand, diepte 48 meter) en faciliteiten zoals speciale steigers en ruime parkeergelegenheid. Bekende duikplaatsen zijn: Scharendijke, Den Osse, Dreischor en het Koepeltje. De laatste locatie is ook geschikt voor mindervalide duikers. 
Informatie over duikstek Scharendijke vind je hier.

Windsurfen

Op de Kabbelaarsbank ligt het Windsurfcentrum Brouwersdam. Deze locatie is een begrip onder windsurfers in West-Europa. Je vindt het aan de oostkant van de Brouwersdam. Hier kun je windsurfspullen huren, lessen nemen en heerlijk eten met zicht op het Grevelingenmeer. Parkeren kan direct aan het water. 
Alle watersport-mogelijkheden in Zeeland vind je hier.

Zeehond

Zeehond, Bruinvis en Flamingo?

In het Grevelingenmeer woont een groep van honderd zeehonden. Ze zonnen graag op de strekdammen rond de eilandjes. Ze zijn ook te vinden bij de Spui-sluis  in de Brouwersdam. Hier vangen ze vis en kun je ze regelmatig vinden. Er leven enkele bruinvissen - een walvisachtige - in het meer. Niet makkelijk te vinden maar ze zijn er wel!
In de afgelopen jaren streek er een groep flamingo's uit Duitsland neer om te overwinteren. Ze zijn dan meestal te vinden bij het dorp Battenoord.  

Wil je op zoek naar zeehonden? Dan hebben we hier wat tips.