Boodschappen

Tips voor de lekkerste boodschappen op Schouwen-Duiveland

 

Supermarkt op fietsafstand

Waar kun je boodschappen doen? Op 2 km (fiets)afstand van de Buitenplaats is in Scharendijke een grote, moderne Plus Supermarkt gevestigd. In Burgh-Haamstede (11 km) is een Albert Heijn gevestigd. Hier vind je ook een Gall & Gall en Etos. Bij de Plus en Albert Heijn staat op vaste dagen ook een mobiele viswinkel. Kijk hier wanneer. Beide supermarkten hebben een groot parkeerterrein en parkeren is gratis. 

Lekkerder bij de boer

Rechtstreeks kopen bij de boer. Door bij een boerderijwinkel te kopen weet je wat je eet en waar het vandaan komt. Verser, lekkerder en in de buurt.  Lees hier  meer over de boerderijwinkels in de buurt van de Buitenplaats Oudendijke te Ellemeet.

Geniet van verse melk, rechtstreeks van de koe!

Verse melk kan hier op deze boerderij getapt worden. Ook zijn hier verse eieren van eigen kippen verkrijgbaar. De rest van het assortiment verschilt per seizoen: Appels, Honing, Tokkelroom, walnoten en nog veel meer!

Een echte authentieke Bakker

Bakkerij Inde Soete Suikerbol bestaat sinds 1893 en bakken is hun passie. Hier worden uitsluitend fijne en verse producten gebruikt om zo elke dag vers brood en banket te bakken. Een ouderwets bakkertje voor je brood en Zeeuwse specialiteiten.

Bakkerij  en lunchroom Everaers

In Renesse vind je de bakkerij Everaers, een familiebedrijf van vader op zoon, van zoon op kleinzoon. Mannen die het bakkersvak een warm hart toedragen en het van elkaar hebben geleerd. Deze liefde wordt iedere dag in het brood en banket gestopt en dat is te proeven! Supergezellig en midden op het plein in Renesse.

Vleesboerderij Boot, de keten rond

Vleesboerderij Boot is een vee- en akkerbouwbedrijf. Bij Vleesboerderij Boot kun je terecht voor al je vlees en vleeswaren. De zoogkoeien staan in de winter op stal met voldoende ruimte en liggen op stro.  Van april t/m oktober lopen ze samen met de kalveren en het jongvee buiten, in diverse prachtige natuurgebieden in de regio. 

Boerderijwinkel de Zoete Kers

In de Boerderijwinkel de Zoete Kers in Noordwelle vind je verse groente, lekker fruit en streekproducten.  Er is een boomgaard met heerlijke zoete kersen, pruimen, rode bessen, pompoen en kalebassen.

Boerderijwinkel 'Kik' in Zierikzee

De Boerderijgroentewinkel verkoopt verse groenten, eieren, pannenkoekenmeel en nog veel meer. 

Wijnhoeve de kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. Je kunt hier ook leuke geschenkpakketten met streekproducten kopen.

Vers op je bord vis 

De Heerenkeet vangt, letterlijk voor de deur, zeebaars en kreeft uit de Oosterschelde. De Noordzeevis komt rechtstreeks van de visafslag. Specialiteit zijn de in eigen huis gerookte zalm en paling. 
Neeltje Jans verse vis, Zeeuwser gaat het niet worden. Combineer het kopen van vis met een bezoek aan Delta park Neeltje Jans. Twee vliegen in één klap!