Naar buiten

Met de kinderen er opuit

Buitenplaats Oudendijke is een heerlijke plek voor kinderen. Met de speelplaats, de skelters en fietsjes, de speeltuin, dierenweide en de waterspeelplaats kunnen kleine kinderen zich hier uitleven in een groene, autoluwe omgeving. 

Grotere kinderen gaan er graag opuit. Hier enkele tips voor leuke activiteiten in de omgeving.

- Een bezoek aan het klimbos in Westerschouwen is altijd een succes. Hoog tussen de bomen, gezekerd met een touw, volg je je weg tussen de boomtoppen. Voor kinderen vanaf 5 jaren.  

- De Bunkerroute bij Ouddorp, aan het andere eind van de Brouwersdam. Hier kun je zelf het pad volgen en steeds weer nieuwe bunkers ontdekken.

- Kitesurfen leer je natuurlijk aan de Brouwersdam. Een actieve sport voor echte durfals. Het brede Noordzeestrand is de "Place to be" voor surfers en kiters. Parkeren bij Strandclub Zee.

Klimmen en klauteren

- Heerlijk in vliegende galop over het strand van Renesse gaan? Of liever rustig stappen door de duinen? Paardrijden kan bij Manege Grol, deze gemoedelijke manege ligt aan de entree van het dorp. Ook wandeltochtjes met Shetlandponies voor de kleintjes zijn hier mogelijk.  

- Wie zich uit wil leven in een wildwaterbaan, het golfslagbad of van een grote waterglijbaan wil roetsjen gaat naar Center Parcs Port Zelande aan de Brouwersdam. Boek een dagkaart op dagjecenterparcs.nl  Daarna is het weer heerlijk thuiskomen op de rustige Buitenplaats...

- Gaan jullie mee op zeehondensafari op het Grevelingenmeer? Met de stoere Dolphin RIB-Booten, die van Marina Port Zelande afvaren, kun je op zoek naar zeehonden over het uitgestrekte Grevelingenmeer varen. De tocht duurt 1,5 uur.

Delta Park Neeltje Jans ligt op de Oosterscheldekering. Hier leer je alles over de deltawerken en kun je de Oosterscheldekering van binnen zien. Er is ook een waterspeelpark, een zeeaquarium en je kunt er rondvaarten over de Oosterschelde maken. 

- Voor zeil-, sup-, kite- en surflessen ga je naar Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam aan het Grevelingenmeer. Hier vind je ook een grote waterglijbaan.