Westerschouwen

Op de Kop van Schouwen, ook Westerschouwen genoemd, vind je naast uitgestrekte dennenbossen een heuvelachtig duinlandschap met vennetjes en zandverstuivingen, de Zeepeduinen. Hier kun je prachtige wandelingen maken door de  Meeuwenduinen en de Verklikkerduinen, de Duinzoom en langs de Vroongronden. De laatste worden doorkruist door een wandel- en fietspad dat uitkomt bij Renesse, het Vroonpad.

MTB-er

MTB parcours

Op de Kop van Schouwen ligt een uitdagend MTB parcours. De lengte is 9 km, met vele steile klimmetjes en spectaculaire afdalingen dwars door het prachtige bos. De ondergrond bestaat uit bosgrond, zand en houtsnippers. Het parcours is voor de gevorderde fietser. Startplaats is de Adriaan van der Weijdeweg in Burgh-Haamstede. 

Ruiter

Boswachterij Westerschouwen

Op de Kop van Schouwen ligt het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen.

Vanaf 1920 zijn hier op de stuivende duinen Corsicaanse en Oostenrijkse dennen aangeplant om het zand vast te houden. Er is een prachtig bos ontstaan, waar je uren rond kunt dwalen en herten kunt spotten. Er zijn met gekleurde paaltjes gemarkeerde wandelroutes uitgezet en er loopt een fietspad doorheen. Ook wordt er volop paardgereden. Parkeren met een paardentrailer kan aan de Adriaan van der Weijdeweg.

Plompe toren

Plompe Toren

Ooit lag het dorp Koudekerke aan de Oosterschelde. Het dorp verdween in zee na een woeste storm honderden jaren geleden. Alleen de kerktoren staat er nog, eenzaam als een wachter in het landschap. Je kunt de toren bezoeken en vanaf 23 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de inlagen en de Oosterschelde.