Westerschouwen

Op de Kop van Schouwen, ook Westerschouwen genoemd, vind je naast bos een heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen en valleien. Aanraders zijn de Meeuwenduinen en de Verklikkerduinen, maar vergeet de Duinzoom en Vroongronden niet. 

MTB-er

MTB parcours

Op de Kop van Schouwen ligt een uitdagend MTB parcours. De lengte is 9 km met vele steile klimmetjes, spectaculaire afdalingen in het prachtige bos. Ondergrond is bosgrond, zand en houtsnippers. Het is voor de gevorderde fietser. Startplaats is de Adriaan van der Weijdeweg in Burgh-Haamstede. 

Ruiter

Boswachterij Westerschouwen

Op de Kop van Schouwen ligt het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen.

Vanaf 1920 zijn Corsicaanse en Oostenrijkse dennen aangeplant in de uitgestrekte duinen. In dit gebied zijn vele tientallen gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Ook is het populair bij ruiters en wordt er volop paardgereden. Informatie over paardrijden op de stranden vind je in de Strandfolder van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Plompe toren

Plompe Toren

Ooit lag het dorp Koudekerke aan de Oosterschelde. Het dorp verdween in zee na een woeste storm honderden jaren geleden. Alleen de toren staat er nog. Je kunt de toren bezichtigen en vanaf 23 meter hoog heb je een fantastisch uitzicht over de inlagen.