Brouwersdam

De Brouwersdam verbindt de voormalige eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. De dam is in 1971 gereedgekomen als zevende bouwwerk van de deltawerken. Zowel aan de buitenzijde (Noordzee) als aan de binnenzijde (Grevelingen) zijn in de loop der jaren prachtige stranden en recreatieterreinen ontstaan. De Brouwersdam is dè kite, kitesurf en blokart hotspot van Zeeland!

Kite buggy op de Brouwersdam

Blokart

Aan de westzijde (noordzee-zijde van de dam) is het strand breed en de zee ondiep waardoor deze spectaculaire sporten hier uitstekend beoefend kunnen worden. Lessen nemen kan bijvoorbeeld bij Natural High. Ook zijn er diverse strandtenten waar het prima vertoeven is zoals: Natural High, Strandpaviljoen Brouw en Strandclub Zee

Aan de noordzijde van de Brouwersdam bij Ouddorp zijn drie permanente beachsportlocaties gerealiseerd. Je kunt hier beachvolley, beachsoccer en beachtennis spelen. Huur bij een van de drie sportieve evenementenorganisaties de spullen die je nodig hebt en maak gratis gebruik van één van de drie beachsportvelden! 

Vliegers

Aan de Oostzijde van de Brouwersdam ligt het Grevelingenmeer. Hier wordt volop ge-windsurft en gezeild. Ook hier zijn veel faciliteiten: Zeil- en Windsurfcentrum Brouwersdam en Jachthaven Port Zelande. Aan zowel de westzijde als oostzijde van de Brouwersdam is een trailerhelling om je boot - gratis - te water te laten.  

Concert at Sea CAS op de Brouwersdam

Concert at Sea

In juni wordt het jaarlijks terugkerende Concert at Sea georganiseerd op de Brouwersdam. De drijvende kracht hierachter is de Zeeuwse band Bløf. Het muziekfestival wordt door de bezoekers geroemd om de gezellige en ontspannen sfeer en de fantastische locatie. Topacts uit voorgaande edities zijn o.a.: Kensington, Anouk, Guus Meeuwis, Golden Earring en Ilse DeLange. Ook buitenlandse artiesten als Counting Crows, Faithless, Sting, Nile Rodgers en Lenny Kravitz deden CAS aan.

Foto: concertatsea.nl