Maaltijdideeën voor de Bastard BBQ
Met de Bastard BBQ kun je veel meer dan alleen grillen. We delen graag een paar tips voor verrassende en smakelijke gerechten op deze stoer Basterd BBQ.
Vanavond eten we vlees
- Pulled pork (low & slow)
Marineer een procureur (varkensschouder) 12 uur van tevoren en gaar hem 6–8 uur op 110–120°C. Serveer op briochebroodjes met coleslaw. - Bavette met chimichurri
Kort grillen op hoge temperatuur, dan rusten. De pittige kruidensaus maakt het helemaal af. - Gegrilde kipdrumsticks met honing-mosterd glaze
Makkelijk, snel en altijd een hit vooral bij kinderen.
Of gaan we voor groentes?
- Gevulde portobello’s
Met geitenkaas, spinazie, knoflook en walnoten. Indirect garen voor extra smaak. - Groentepakketjes in folie
Courgette, paprika, rode ui, tomaat, verse kruiden en een beetje olijfolie. Laat ze 20–30 min garen. - Gegrilde maiskolven
Bestrijk met kruidenboter en rooster ze direct op het rooster. Simpel en heerlijk.
Vis is ook lekker!
- Gegrilde zalm met honing-sojaglazuur
Sappige zalmfilets met een lichtzoete Aziatische marinade. Kort grillen voor een gekaramelliseerd randje. - Hele dorade met citroen en kruiden
Gevuld met verse kruiden en citroen, gegrild in een visklem. Makkelijk en super smaakvol. - Garnalenspiesjes met limoen en knoflook
Grote garnalen gemarineerd in olijfolie en knoflook. Snel klaar en heerlijk met een frisse dip. - Kabeljauw in folie met groenten
Malse witte vis gegaard in een pakketje met courgette, paprika en citroen. Ideaal voor indirecte hitte.
En vergeet het toetje niet!
- Gegrilde ananas met kaneel en bruine suiker
Karamelliseert prachtig op de BBQ en smaakt heerlijk met een bolletje vanille-ijs. - Appeltjes uit de Bastard
Gevuld met rozijnen, noten en honing. Inpakken in aluminiumfolie en 20 min indirect garen.