Wat gaan we doen vandaag?

Wat gaan we doen vandaag of morgen?

Wat is leuk om te doen buiten ? Er zijn verschillende activiteiten in Zeeland die leuk zijn om buiten te doen. We noemen er verschillende. Je kunt ook altijd een kijkje nemen op de website van Schouwen-Duiveland

Paddenstoelen zoeken

Waar sprookjes onder elke hoed schuilen!

Bij de herfst hoort natuurlijk het zoeken naar kastanjes, eikeltjes, mooie bladeren, mos en paddestoelen! 

In de betoverende kop van Schouwen ontdek je een schat aan paddenstoelen, van eekhoorntjesbrood en bovisten tot kleurrijke zwammen

Lekker genieten en ontspannen in de natuur.

Contact: 

Boswachterij Westerschouwen of 0111-401453 

alpacas

Alpaca, pracht in de vacht!

Naast het uitlaten van je trouwe viervoeter, kun je nu ook genieten van wandelingen met andere harige metgezellen, namelijk de alpaca's. We tippen er twee!

Landlust in Nieuwdorp

Of dichtbij in de buurt in Kerkwerve

Je krijgt de kans om meer te leren over alpaca's terwijl je door het prachtige groen wandelt. Het is een geweldige activiteit voor zowel volwassenen als gezinnen met kinderen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want er zijn talloze fotomomenten met deze charmante dieren

Wij adviseren vooraf contact op te nemen om de beschikbaarheid van de alpaca wandelingen te controleren. Geniet ervan!

Welkom bi de stoomtrein RTM

RTM- tram museum

Maak eens een tochtje met een gerestaureerde RTM-tram uit die vroegere jaren door de duinen van ‘De Punt’ van Goeree, over de Brouwersdam naar Scharendijke, halte West-Repart.

Een tramrit maken? Lees er hier meer over.

Speurtocht Zeeland

Ga je op speurtocht?

Met de speurtocht in de stad ontdek je de leukste plekjes en leer je meer over de geschiedenis van de stad. Tijdens de speurtocht op het strand ga je op zoek naar bijzondere schelpen en andere strandvondsten. 

Zeeuwse Speurtochten is een leuke en actieve manier om samen met je kinderen de omgeving te ontdekken en te leren over de geschiedenis en natuur van Zeeland. De speurtochten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud.

Bekijk hier waar je de Zeeuwse speurtochten kunt vinden.

Er is een app ontwikkeld om een stadswandeling door Zierikzee te maken, die gekoppeld is aan een spel. Het spel duurt 1,5 uur, je bezoekt 15 locaties en de tocht is 3,5 km lang, maar je kunt het op elk moment spelen met je eigen gezin of groep. Je stapt in de voetsporen van Cristobal de Mondragon, die in 1575 de stad bezette en hoort allerlei leuke wetenswaardigheden.

Zin in? Je kunt de app hier downloaden.

tulpen

Volgend jaar weer!

Jaarlijks worden er op Goeree Overflakkee verschillende tulpenwandeltochten georganiseerd. Op zaterdag 15 april, gaan ze weer van start! Wandelaars, fietsers en scootmobielers kunnen tijdens de tocht genieten van de schitterende tulpenvelden en het moois wat de polders van Goeree-Overflakkee te bieden heeft.  
De tocht staat in het teken van goede doelen en er kan alléén vooraf ingeschreven worden. De inschrijving gaat open vanaf 15 maart.