Duurzaamheid

De natuur van Schouwen-Duiveland vormt de inspiratiebron van Buitenplaats Oudendijke. De wisseling van de seizoenen maakt dat elke dag anders is, de kleuren van de natuurlijke omgeving bepalen de sfeer. Hier leef je letterlijk in het landschap. Daarom hechten wij veel waarde aan duurzaam omgaan met onze omgeving en het milieu.

Duurzaamheid

Hier leef je letterlijk in de natuur

Op Buitenplaats Oudendijke gaan luxe en comfort hand in hand met duurzaamheid. Onze goed geïsoleerde chalets zijn gebouwd met duurzame materialen. Een speciale eco-green box thermostaat levert een aanzienlijke energiebesparing op omdat het energiegebruik is afgestemd op de daadwerkelijke behoefte. Zonnepanelen wekken een groot deel van de benodigde energie op. Deze liggen niet op de daken van de chalets, maar op onze bedrijfsgebouwen. Zowel het terrein als de chalets worden verlicht met energiezuinige led-verlichting. Schoonmaken doen we met ecologische schoonmaakmiddelen en de mest van onze pony's gebruiken we om de bloemen- en groententuin te bemesten. 

 

Afval scheiden

Op Buitenplaats Oudendijke zamelen we afval gescheiden in. Zo zijn er bakken voor papier, glas, plastic en groen- en restafval. We maken gebruik van grote ondergrondse containers om het aantal verkeersbewegingen te beperken. Wij willen dat het afval zo goed mogelijk gescheiden wordt zodat er zo weinig mogelijk restafval overblijft. Ons doel voor 2023 is het restafval nog beter te scheiden, we streven naar minder dan 50% restafval. Helpen jullie mee?

Geen flessenwater Wist je dat het water dat hier uit de kraan komt gefilterd is in de duinen? Het behoort tot het schoonste drinkwater van Nederland. Je hoeft dus geen plastic flessen water te kopen! En dat scheelt weer in het plastic afval. 

The green key

Buitenplaats Oudendijke doet vanuit passie meer voor het milieu dan de wet- en regelgeving verlangt. Met deze passie hebben we het Green Key certificaat GOUD behaald. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in het toerisme, die zich serieus en controleerbaar inzetten voor duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de zorg voor milieu en natuur in de omgeving van het bedrijf.

Elektrisch laden

Het is bij Buitenplaats Oudendijke mogelijk om de accu van je elektrische of hybride auto op te laden.  Wij hebben 4 laadpalen met 2 laadpunten en er kunnen dus 8 auto’s tegelijk laden. Het laadstation is opgenomen in het netwerk van publieke laadstations. Het heeft ‘Mennekes’ contactdozen (Type 2). Dit is standaard in Europa. 

De gebruiker dient een interoperabele laadpas te gebruiken. Iedere E-rijder die niet alleen thuis laadt heeft zo'n pas.

Overbodig te melden dat het niet is toegestaan auto's te laden vanuit een chalet of onze laadpunten voor de elektrische grasmaaiers.