De natuur van Schouwen-Duiveland vormt de inspiratiebron van Buitenplaats Oudendijke. De dynamiek van de seizoenen bepaalt het tempo, de kleuren van de natuurlijke omgeving maken de sfeer. Buitenplaats Oudendijke is genieten van wat de natuur te bieden heeft.
Hier leeft u letterlijk in het landschap.


Luxe en comfort

Op Buitenplaats Oudendijke gaan luxe en comfort hand in hand met duurzaamheid en respect voor het milieu. Daarom zijn de woningen goed geïsoleerd, hebben ze dubbele beglazing en zijn ze gemaakt van duurzame materialen. Een eco-green box thermostaat levert een aanzienlijke energiebesparing op en zorgt er tegelijk voor dat u in de koudere maanden in een warm chalet aankomt. Zonnepanelen wekken een groot deel van de benodigde energie op en afval zamelen we gescheiden in. De verlichting van zowel het terrein als de chalets gebeurt middels energiezuinige LED verlichting.

The Green Key

Buitenplaats Oudendijke doet meer voor het milieu dan de wet- en regelgeving verlangt. Om dat duidelijk te maken zijn we bezig het Green Key certificaat te behalen. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), en zorg voor milieu en natuur in de omgeving van het bedrijf. Onze MVO-verklaring leest u hier.

Zonne-energie

Op Buitenplaats Oudendijke wekken we onze eigen energie op. Met 144 zonnepanelen kunnen we zo rond de 33.000 kWh per jaar opwekken. Als u hier klikt kunt u onze (dag)produktie en de bijbehorende CO2 reduktie volgen.

Natuur

Kilometerslange dijken om vogels te kijken, overal water, moerassen. Maar ook strand, duinen, bos aan zee en een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen. Schouwen-Duiveland is de Kroon op Zeeland. Op de website van Staatsbosbeheer vindt u veel informatie over de diverse natuurgebieden.

Afval

Op Buitenplaats Oudendijke zamelen we afval gescheiden in. Zo zijn er bakken voor papier, glas, plastic, groen- en restafval. Daarnaast zamelen we ijzer (locatie Ridderweg 8) en flessendoppen (receptie) apart in. We gebruiken grote ondergrondse containers van 3000 - 5000 liter per stuk om het aantal verkeersbewegingen te beperken.

Laatste nieuws

In vogelvlucht 01-08-2018

In vogelvlucht

Bekijk en beleef nu Buitenplaats Oudendijke in een vogelvlucht!

De video is te bekijken op onze Facebook pagina: https://bit.ly/2KejCvj

 

 

Lees verder
Broodjes service 24-04-2018

Broodjes service

Vanaf vrijdag 27 april levert het 'Klavermeisje' dagelijks heerlijk verse broodjes bij Buitenplaats Oudendijke! 

Lees verder
Zoover VVV Zeeland Recron Huislijn The Green Key